Merwestaal logo
Telefoon
06 – 54 28 59 41

Luxe mindervaliden badkamer

Veel mensen denken bij een mindervaliden badkamer aan allerlei opvallende hulpmiddelen die de sfeer van een badkamer compleet uitvlakken, maar niets is minder waar! Een sfeervolle, luxe badkamer – geschikt voor mindervaliden – behoort tegenwoordig echt tot de mogelijkheden. De opdrachtgever voor deze badkamer wilde zijn partner, welke niet zonder rolstoel en rollator kan, verrassen. Het motto daarbij was: we denken niet in onmogelijkheden, maar in mogelijkheden!

Samen met de opdrachtgever hebben we de wensen besproken. Waar heeft een rolstoelgebruiker behoefte aan? Het antwoord was simpel: ruimte, veiligheid en alles binnen handbereik. Op basis van deze drie aspecten is het ontwerp van de gerealiseerde, ruim opgezette badkamer met luxe afwerking tot stand gekomen.

De lichte kleurstelling van de geheel betegelde badkamer oogt fris en laat de ruimte nóg groter lijken. Het tegelwerk hebben wij deels uitgevoerd in (romantisch) mozaïek, waarbij ook de vloer met vloerverwarming op bijzondere wijze in mozaïek is gelegd. De badkamer is daarnaast voorzien van een dubbele vaste wastafel, een zwevend toilet (op hoogte) en een inloopdouche met ruime doorgang voor het in- en uitrijden van een rolstoel. Daarbij is ook rekening gehouden met de keuze van de vloertegels, want deze zijn voorzien van een veilige anti-sliplaag. Het gebruik van verzorgingsmiddelen (zoals handdoeken) is geen enkel probleem omdat alles op hoogte en binnen handbereik is gerealiseerd. De grote glimlach gevolgd door tranen van blijdschap tijdens de onthulling van de verrassing was voor ons de grootste beloning!

Wilt u meer informatie over het realiseren van een mindervaliden badkamer of wenst u een offerte? Neem geheel vrijblijvend contact met ons voor een afspraak. We komen graag bij u langs op locatie om de mogelijkheden te bespreken!